maanantai 5. syyskuuta 2016

Alfa Romeo Giulia - Uusi 159 korvaaja Alfa Romeolta

Alfa Romeo on pitkästä aikaa oikeasti uusi Alfa Romeon perheauto. Oikeastaan Alfa Romeo haluaisi autollaan premiumautojen kategoriaan mutta kooltaan auto on kuitenkin selvästi 156 ja 159 perinteen jatkaja. Tässä jatkumossa takavetoinen Giulia on selvästi tekniksesti uusi auto siinä missä 159 oli kuitenkin kriittisin silmin katsottuna vain reippaampi facelift menestysmalli 156. Alfa Romeolla ja automarkkinoilla yleisemminkin seurataan varmasti jännityksellä millainen tarina Giulialle tulee muodostumaan. Tuleeko siitä 156 tapaan Alfa Romeon suuria massoja houkutellut myyntimenestys vai jääkö se 159 tapaan marginaaliseksi peluriksi omassa kokoluokassaan.

Peruslähtökohdat Giuliassa ovat kunnossa. Auto on teknisesti oikeasti uusi ja perustuu täysin uuteen pohjalevyyn eikä ole enää suoraa jatkumoa 159-mallille. Muotoilullisesti auto on selvästi tunnistettava Alfa Romeo mutta ei liian radikaali suuria massoja ajatellen. Sisustukseltaan ja hallintalaitteiltaan Alfa Romeo vaikuttaa sopivan hyvin tämän kokoluokan auton hankintaa harkitsevan visuaaliseen silmään. Moottoripuolella Alfa Romeo on hukannut edelläkävijäasemansa lähes totaalisesti 2000-luvun aikana. En ole ihan varma palauttaako Giuliakaan Alfa Romeota edelläkävijäasemaan mutta eturintamaan sentään.

Alfa Romeo Giulia tulee kilpailemaan luokkaan, jossa Saksasta tulee mittava kauttaus kilpailijoita. Audi, BMW ja Mercedes Benz tarjoavat samaan hintaluokkaan laadukkaita ja loistavia autoja, jollainen Alfa Romeo Giuliakin kiistämättä on. Erittäin mielenkiintoiseksi kysymykseksi jää, kuinka moni on valmis ottamaan riskiä mahdollisen teknisen luotettavuuden ja jälleenmyyntiarvon osalta saadakseen persoonallisemman auton allensa. Toisaalta tämän hintaluokan autoista suuri osa menee huoltoleasing-sopimuksin yritysautoiksi, jolloin autovalinnan tekevä autoilija ei maksa huoltokuluja suoraan omasta kukkarostaan.

Alfa Romeo Giulia koeajoja löytyy esimerkiksi:
HS koeajo Alfa Romeo Giulia: http://www.hs.fi/autot/a1472781045315
Car Keys UK koeajovideo: https://youtu.be/1nQfBon6Ybg
VCR Video Car Review: https://youtu.be/nPui7woTXl8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti