maanantai 4. huhtikuuta 2011

Autokauppa vilkasta maaliskuussa, +38% edellisvuoteen

Autokauppa maaliskuussa on käynyt vilkkaasti. Trafin ensirekisteröintitilastoa hyödyntävän DirektMedia Oy:n Strada+ tietopalvelun tilastoista uutisoi Tuulilasi. Tuulilasin uutisen mukaan tämän vuoden maaliskuussa uusia autoja rekisteröitiin yli kolmannes viime vuoden maaliskuuta enemmän (+38%).

Automalleista rekisteröintitilaston kärkipää ei yllätä. Suomen eniten myyty auto oli maaliskuussa Skoda Octavia ja sen perässä Toyota Avensis ja Nissan Qashqai. Eniten myyntiään oli kasvattanut Hyundai i30, joka nousi sijalle 6.

Samasta tilastosta ja Tuulilasin uutisesta selvisi ehkäpä myös syy siihen miksi monet nuoret kokevat saavansa autokaupassa huonoa palvelua. Tilastojen mukaan uusista autoista 35% meni yli 60-vuotialle ja noin 38% meni 45-59 -vuotialle ostajille. Vain hieman yli 20% ostajista oli 30-44 -vuotiaita ja alle 30-vuotiaita uusien autojen ostajista oli alle 5%. Ilmeisesti tästä syystä uusien autojen kaupassa nuorta katsojaa helposti pidetään vain renkaidenpotkijana, joka ei oikeasti ole uutta autoa hankkimassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti