maanantai 24. syyskuuta 2012

Daihatsu Copen - Hauska pikkuroadster - Harvinaisuus Suomessa

Daihatsu Copen on hauska pikkuroadster/avoauto, jota ei koskaan ole myyty Suomessa uutena ja siksi se onkin harvinaisuus Suomen teillä. Ehkäpä juuri siksi Daihatsu Copen voisi olla hauska harrastetuontiauto, joka hinnaltaankaan ei olisi liian kallis. Esimerkiksi Saksassa mobile.de verkkopalvelussa on myynnissä Daihatsu Copen -autoja vuosimalleja 2006-2007 hintaan 7000-8000€. Tätäkin halvempia on mutta niissä ohjaus on brittimallinen eli oikealla puolella autoa.

Ulkonäöltään Daihatsu Copen on täynnä pyöreitä muotoja ja on enemmän sympaattisen ja hauskan kuin agressiivisen urheilullisen näköinen. Agressiivinen ei toki ole Daihatsu Copenin tehokaan sillä valtaosassa autoissa on Euroopassa 1,3 litrainen 87 hevosvoimainen bensiinimoottori.

Daihatsu Copen on ollut testattavana esimerkiksi Top Gearissa, jossa roadstervertailussa siitä pidettiin kovasti mutta voittoon se ei yltänyt. Autoa pidettiin hauskana mutta liian lelumaisena vakavasti otettavaksi roadsteriksi ja tämä on varmasti totta. Vakavaa urheuluautoa Daihatsusta ei ehkä saa mutta hauskaa hupiautoa etsivälle Daihatsu Copen saattaa olla hyvä tuontiauto.

2 kommenttia:

  1. Moikka,

    Onko sinulla jotain sähköpostiosoitetta josta sinut tavoittaisi?

    VastaaPoista
  2. Hei, gmailini on renessanssimedia. En pidä sitä täällä kokonaisessa muodossa välttääkseni roskapostittajia.

    VastaaPoista