torstai 20. tammikuuta 2011

Mistä alle 5 tonnilla luotettava perheauto?

Kaikkihan me mielellämme ajaisimme uutuuttaan kiiltävillä isoilla luxusautoilla tai urheiluautoilla mutta useimpien suomalaisten arkiautoilu on kuitenkin kaukana niistä.
Lapsiperhe, asuntolaina ja lasten harrastukset tuntuvat vievän kaiken ylimääräisen rahan. Lähdimme selvittämään mitä olisi tarjolla, jos ison autorahoituksen sijaan päädyttäisiin edullisempaan viiden tonnin autoon. Olisiko sillä saatavissa mitään luotettavaa käyttöautoa, joka ei saisi näyttää halpisautolta.

Skoda Octavia
Edullisimmillaan käytettyjä katsastettuja Octavioita myydään jo alle 2000 euron hintaan. Ensimmäisen mallisarjan Octavia I:set ovat vuosimalleiltaan 1996-2006. Vuosimallissa 2001 oli pieni facelift, jonka suurimmat erot ovat sisustuksessa. Ulkoapäin eroja on vaikea havaita mutta kojelauta muuttui huomattavastikin. Jos käytössä olisi tuo otsikossa mainittu viiden tonnin budjetti, pitäisin näitä faceliftin jälkeisiä Octavia I malleja yhtenä varteenotettavimmista ehdokkaista.
+Luotettava tekniikka, VW konsernin koeteltua tekniikkaa, tilastojen mukaan hyvin kestävä perusauto
+Tilava tavaratila, jo perusmallissa on tavaratilaa enemmän kuin monessa huonommin suunnitellussa farmarissa, ja jos se ei riitä on vielä Octavia farmari tietysti
-Ulkonäkö alkaa olemaan hieman vanhahtava

Mazda 6
Jos hieman pystyy joustamaan tuosta viiden tonnin budjetista ylöspäin tulee harkintaan myös Mazda 6. Vuodesta 2002 alkaen myytyjä Mazda 6 myydään hieman yli 6000 euron pyyntihinnoin.
+Luotettavaa tekniikkaa
+Ulkonöältään ajaton, sivullinen ei ulkonäöstä helposti erota vuosimallia eikä siten auton arvoa
-Ruostevaurioita kannattaa tutkailla ennen ostopäätöstä

Nissan Almera
Erittäin tylsä valinta mutta jos tilaa ei tarvita aivan niin paljoa kuin Mazda 6:ssa tai Octaviassa on niin Almera tarjoaa samalla hinnalla uudempaa autoa alle. Viiden tonnin hintaluokassa on jo vuosimallin 2005 Nissan Almeroita eli jo kolme-neljä vuotta edellisiä uudempia autoja. Myös isompaan Nissan Primeraa on tässä hintaluokassa mutta ajokilometrejä niissä enemmän kuin Almeroissa.
+Taloudellinen ylläpitää
-Pienemmät tilat kuin edellisissä

Volkswagen Passat
Volkswagen Passat on edellisiä hieman suurempi auto joten tässä budjetissa liikuttaessa joudutaan menemään vuosimallista 1997 alkaneeseen malliin. Sen vuosimallia 1997 myydään 4000 euron pyyntihinnoin. Auto ei kuitenkaan ulkonäöltään ole pahasti vanhan näköinen ja Volkswagenin perustekniikkahan on luotettavaa eli hyvin pidetty yksilö voi olla vielä hyvä ostos.
+Tilava
-Passatit usein paljon ajettuja

Saab 9-5 jos ylläpito ja huoltokulut eivät pelota
Alle viidellä tonnilla on mahdollista saada myös ylellistä kyytiä mikäli kalliimmat ylläpito- ja huoltokulut eivät pelota. Saab 9-5 malleja 2.3 litran turbomoottoreinkin on saatavilla tässä hintaluokassa mutta ajokilometrit viittaavat siihen, että jos kaikki huollot joutuu tekemään huoltamolla voivat ylläpitokulut karata korkeiksi.
+Luokkaa isompi kuin edelliset
+Mukavat tilat ja varustelu
+Suorituskyky
-Ylläpito tulee edellisiä merkittävästi kalliimmaksi ja ajokilometrejä autoissa usein todella paljon (yli 300tkm)


Autoblogi jää viilailemaan laskelmiaan edullisimmista kilometreistä, veisikö Octavia voiton vai mikä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti