maanantai 31. tammikuuta 2011

Chrysler 300 uudistuu

Chrysler 300 on uudistunut totaalisesti sekä tekniikaltaan että mudoiltaan 2011 vuosimallissaan. Autoblog.com haastattelussa uuden Chrysler 300 pääinsinööri Mitch Clauw sanoo, että niiden osien määrä, jotka ovat periytyneet vanhasta mallista on niin pieni, että niitä voisi pitää melkein jopa kaikkia kerralla kädessään.
Joka tapauksessa uudistuneesta autosta on kyse myös muotoilun suhteen. Toki muotokieli on edelleen selvästi tunistettava erityisesti takaa ja sivusta katsottaessa. Edestäpäin ero edelliseen malliin on merkittävin. Takaosassa muodot ovat muuttuneet mutta ne noudattelevat edellisen mallin linjoja etuosaa enemmän.

Kokonaisuutena uusi muotoilu on vähemmän agressiivinen ja pehmeämpi kuin edellisen mallisarjan Chrysler 300. Myös sisustaltaan auto pehmeän ja miellyttävän näköinen. Aivan ensisilmäyksellä tosin myös hieman persoonaton.

Ainakin USA:ssa auton moottorivalikoima lähtee liikkeelle 3.6 litran V6-moottorista, joka tarjoaa 292 hv. Niille, joiden mielestä tämä kuulostaa säästömallilta, on tarjolla myös 363 hevosvoimainen 5.7 litrainen V8-moottori. Ensimmäisten amerikkalaisten koeajoraporttien perusteella auto on saanut varovaisen positiivista palautetta ajo-ominaisuuksistaan ja moottorien suorituskyvystä. Varusteiltaanhan Chrysler 300 on vähintään kilpailukykyinen vastaavankokoisten eurooppalaisten autojen kanssa.

Nähtäväksi jää pystyykö auto tarjoamaan riittävästi ominaisuuksia ja vastinetta rahalle noustakseen Suomessa todelliseksi isoksi haastajaksi BMW 500-sarjalle, Audi A6:lle ja muille tämän kokoluokan vakiintuineille automalleille. Edellinen mallisarja sai huomiota ja varmasti myös osin kaupallista menestystä poikkeavan muotoilunsa vuoksi, mutta nyt kun auto on muodoiltaan astunut lähemmäksi kilpailijoitaan, pitäisi menestykseen tarjota muita ominaisuuksia ja vastinetta rahalle.

Autoblogi jää odottamaan koeajomahdollisuutta...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti