torstai 27. tammikuuta 2011

Pikavertailussa edullisimmat hybridiautot

Kolme edullisinta ja samalla suosituinta hybridiautoa tällä hetkellä ovat (hintajärjestyksessä):


1. Honda Insight
Honda Insight on Suomen tämän hetken edullisin hybridiauto ja sen edullisimmat versiot on hinnoiteltu juuri ja juuri 25 t€ alle. Ulkonäöltäänhän auto on kovasti Toyota Priuksen edellisten versioiden sukua erityisesti takaa. Nokan muodoissa on selkeää yhtäläisyyttä Honda Civiciin.

Kojelaudaltaa ja mittaristoltaan hieman futuristinen Honda Insight jättää kovin muovisen vaikutelman. Kun hybridimoottori jo itsessään tekee autosta erityisen, olisi auton muotoilussa voitu mielestäni mennä jopa perinteisemmillä linjoilla.

2. Toyota Auris hybridi

Toyota Auris ei hybridinä eroa merkittävästi ulkoapäin polttomoottoriversioistaan. Hybridi Auris perustuu samaan tekniikkaan kuin Toyotan hieman isompi hybridi eli Toyota Prius. Muodoiltaan Auris on hybrideistä se kaikkein perinteisin henkilöauto ilman suuria muotokikkailuja.

Sisustaltaan Toyota Auris on myös selkeä ja hallintalaitteiltaan varsin tavanomainen perusauto. Kojelauta miellyttää silmää ja tunnelma sisustuksessa on levollisempi kuin Honda Insightissa.

3. Toyota Prius

Toyota Priushan on se hybridiautojen veteraani ja ulkonäöltään auto on vain parantunut vuosien myötä. Uusin versio on mukavasti pyöristynyt ja näyttää varsin paljon miltä tahansa saman kokoluokan perheautolta.

Uusimman version kojelauta on melko massiivinen ja keskipisteeseen nousee iso integroitu navigaattorin näyttö keskikonsolissa. Edellisiin vuosimalleihin verrattuna Priuksessa alkaa olemaan jo hieman enemmän ison auton tuntua myös sisustuksessa.

Vertailutiedot paperilla


Paperilla Toyotat ovat selvästi Hondaa tehokkaampia ja taloudellisempia. Erityisesti kun hintaero Auriksen ja Honda Insightin välillä jää pieneksi näyttää Toyota Auris tarjoavan parhaiten vastinetta rahalle.


Autoblogi jää odottamaan koska tulee uusia mielenkiintoisia hybridiautoja.

1 kommentti:

  1. Kiitokset tästä. Minua kiinnostaisi hankkia hybridiauto. Tutulta sellainen löytyykin. Siihen täytyy kohta tehdä kuulemma määräaikaishuolto. Joutuuko niitä tekemään useammin, kun kyseessä on hybridi? https://www.autoasisaimaankatu.fi/palvelut/9-auton-m%C3%A4%C3%A4r%C3%A4aikaishuolto-lahdessa.html

    VastaaPoista