tiistai 1. helmikuuta 2011

10 kaikkien aikojen ruminta autoa

Brittiläinen autoblogi uk.autoblog.com listasi 10 kaikkien aikojen ruminta autoa. Osa autoista on meillä tuntemattomia, koska niitä ei ole Suomeen koskaan virallisesti maahantuotu. Jos olisin itse tekemässä vastaavaa listaa, poimisin näistä samoista autoista varmasti muutaman mukaan. Fiat Multipla, Ford Scorpio ja Ssang Yong Rodius olisivat varmasti ainakin mukana.

1. Chrysler PT Cruiser

Yllättävästi britit listaavat kärkeen Chryslerin PT Cruiserin. En itsekään ole auton mikään suurin fani mutta osaisin heti listata rumempia autoja saarivaltion omastakin tuotannosta. Joka tapauksessa tämä oli heidän listansa kärkiauto.



2. Austin Princess
Austin Princess tunnetaan monilla nimillä Austin/Morris/Wolseley. 70-luvun kulmikas brittiauto ei ole ollut Suomessa suuressa suosiossa.



3. Hummer
Hummerin nostaminen tälle listalle on siinä mielessä kyseenalaista, että autolla on militarikäytössä oleva esikuva, josta se on vain muokattu kaupalliseksi versioksi. Jos joku olisi tosiaan tyhjästä 2000-luvulla suunnitellut tällaisen olisi asia eri.



4. Ford Scorpio
Tämä Ford Scorpion malli todella ansaitsee paikkansa tällä listalla. Itse olisin sijoittanut sen jopa korkeammalle. Miten auto, jonka on tarkoitus kisata BMW, Mercedes ja Audi kokoluokan autoja vastaan, on voitu suunnitella näin.



5. Suzuki Wagon R+
Suzuki Wagon R+ ei ole Suomessa juurikaan tunnettu malli ja siihen on syynsä.



6. Subaru XT
Tämä auto on samalla uskomattoman ruman mutta kiehtovan lentokonemaisen ja teknisen näköinen. Ja tämä vaikutelma vahvistuu vielä lisää kun katsoo auton sisustaa.



7. Austin Allegro
Jälleen brittiläinen auto, joka ei taida olla ihan nykypäivän aerodynamiikkavaatimusten tasolla.



8. Ssand Yong Rodius
Olen nähnyt Ssan Yong Rodiuksen joskus lomamatkalla ja oma ensireaktioni oli, että joku on rakentanut itse muovista Mercedes Benz ML kopion. No itse asiassa näin asia pitkälti onkin, mutta noita kopioita on tehty ihan teollisesti eikä kenenkään harrastajan autotallissa.



9. Fiat Multipla
Kyllä, tämä auto on ansainnut paikkansa tällä listalla. Omalla listallani tämä olisi kyllä mitalisijoilla tai niiden tuntumassa.



10. Toyotoa Corolla
Tämä tietyn vuosimallin Corolla ei tosiaan ole mikään ilo silmälle. Tässä vuosimallissa kaikki korivaihtoehdot ovat melko hirveän näköisiä.




Autoblogi - Intohimona autot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti