tiistai 15. maaliskuuta 2011

A-Katsastuksen vikatilasto 2010 - Chrysler 3-vuotta vanhojen heikoin

A-Katsastus julkaisi yhtenä isoimmista katsastusyrityksistä omien katsastusasemiensa hylkäystilastot vuodelta 2010. Erityisen ikävää luettavaa tilasto on Chrysler automerkin kohdalla sillä kolme vuotiaissa autoissa viiden eniten hylätyn auton joukosta kolme on Chryslerin malleja. Lähes 40% kolme vuotta vanhoista Chrysler 300C autoista on hylätty ja se on listan ylivoimaisesti eniten katsastuksessa hylätty kolme vuotta vanha auto. Muita vikaherkkiä kolmivuotiaissa ovat Dodge Caliber, Volvo XC90 ja Chryslerin Voyager ja Grand Voyager. Chrysler 300C on kuitenkin vikatilastostossa ihan omassa luokassaan sillä eroa toiseksi huonoimpaan on yli 10 prosenttiyksikköä.

Viisi vuotta vanhoissa autoissa vikaherkin on Renault Laguna ja kyseenalaisen kisan kakkospaikan saa Huyndai Matrix. Chrysler on tässäkin ikäluokassa heikoimpien joukussa Neon mallin ollessa kolmanneksi eniten katsastuksessa hylätty viisi vuotta vanha henkilöauto.

Kolme vuotta vanhojen autojen vähävikaisimpien listalla on aiemmistakin vastaavista tilastoista tuttuun tapaan paljon japanilaisia Toyotan ja Mazdan malleja sekä hieman yllättäen Volvo S40, joka on ollut vähiten hylätty kolme vuotta vanha henkilöauto. Samoin yllättäen vikaherkkänä pidetyn Citroenin Xsara on kolmevuotiaissa henkilöautoissa vähävikaisimpien ryhmässä ja sijoittuu luotettavana pidetyn Volkswagen Golfin edelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti