maanantai 21. maaliskuuta 2011

Autoblogi vertaili Volkswagen-konsernin automallien eroja vikatilastoissa

Autoblogi päätti vertailla Volkswagen konsernin eri automerkkien (Audi, Seat, Skoda ja VW) eroja A-Katsastuksen viime viikolla julkaisemissa katsastustilastoissa. Aiemminhan vertailimme jo samojen automerkkien käyttettyjen hintakehitystä.



Katsastustilastojen perusteella 3-vuotiaiden Volkswagen-konsernin autojen välillä ei ole merkittäviä eroja havaittavissa kuin yhden automallin kohdalla. Seat Leon erottuu 3-vuotiaissa autoissa selkeästi heikommaksi kuin muut konsernin autot yli kaksinkertaisella hylkäysprosentillaan ensimmäisessä katsastuksessa. Myös Volkswagen Passatin hylkäysprosentti on varsin korkea mutta se selittyy ainakin osittain autojen suuremmilla ajokilometrimäärillä.

Vanhempien autojen osalta isoin huomio kiinnittyy Volkswagen Polon hylkäysprosentin muita nopeampaan kasvuun. Vielä kolme vuotta vanhojen autojen ryhmässä VW Polo on yksi vähiten hylätyistä mutta 7 vuotta vanhoissa autoissa Polo onkin jo yksi eniten hylätyistä vaikka keskimääräiset ajokilometrit Poloilla ovat monia muita vertailuautoja pienempiä.

Jos ajatellaan keskikokoisten autojen kovaa kilpasarjaa Audi A3, Skoda Octavia ja VW Golf huomataan, että uudemmissa autoissa näistä kallein Audi A3 erottuu näistä vähävikaisimpana mutta kun mennään vanhempiin autoihin ero kapenee ja 7 vuotta vanhoissa autoissa Audi A3:n hylkäysprosentti on jo Octaviaa ja Golfia suurempi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti